EHVV = Eerste Hulp Voor Voiceovers

Want iedere voiceover heeft wel eens hulp nodig.

Het vak van voiceover / stemacteur is soms best een beetje eenzaam. Inspreken doe je meestal in je eentje in een homestudio. Meestal gaat alles goed, maar soms loop je toch tegen dingen aan. Zoals: audiotechniek, stemproblemen, (zelf) regie, jezelf in de markt zetten.

Stel je vragen over audiotechniek aan een professional!

Vragen die je kunt hebben over audiotechniek

Denk daarbij aan:

 • Welke microfoon en interface past het beste bij mij
 • Is er echt een kwaliteitsverschil bij kabels
 • Wat is in mijn huis de beste plek om in te spreken
 • Hoe richt ik die plek het beste in voor een optimale akoestiek
 • Welke audiosoftware past het beste bij mij

Op het internet zijn diverse websites en Facebookgroepen waar deze vragen met enige regelmaat voorbij komen. En zoveel vragen er gesteld worden, zoveel antwoorden worden er gegeven. 

Okke Enzler van zounz.top is de grote redder in nood. Als vaste docent audiotechniek bij het Voiceovercollege, heeft hij al tientallen voiceovers op weg geholpen. Hij komt bij je thuis om samen met jou de beste inspreekplek te vinden én helpt je met de inrichting van die plek, op het gebied van apparatuur, software en akoestiek. Hij biedt prachtige (starters) sets voor prettige prijzen.

OKke Enzler is een professionele audio-engineer en werkt voor grote namen en bedrijven. Hij heeft onder andere les gegeven op de MediaAcademie en het Voiceovercollege.

Ga voor meer informatie naar Zouns.top alles audio

Bezoek een van onze logopedisten bij vragen over stemgebruik en problemen

Vragen die je kunt hebben over stemgebruik:

 • Ik heb keelpijn en/of schor, maar ik heb morgen een belangrijke opdracht!
 • Helpt dat bubbelen met een rietje in een flesje water (Lax Vox methode) nou echt?
 • Die dure keelsnoepjes, zijn die echt zo goed voor mijn stem?
 • Stemrust, wat is dat?
 • Hoe houd ik mijn stem gezond?
 • Ik heb een slissende S, hoe kom ik daar vanaf?

En zo zijn er nog wel honderden vragen te stellen over stem en stemgebruik. Wonderlijk dat veel voiceovers nooit naar een logopedist gaan, terwijl je stem je werk is. In sommige gevallen wordt logopedie vergoed door de zorgverzekering. Blijf niet rondlopen met problemen en vragen, maar maak een afspraak met een van onze logopedisten. Zij kunnen jou alles vertellen over stem en bieden oplossingen bij problemen, want naast logopedist zijn Myra en Isabella zelf ook voiceovers.

Isabella Hajee

Woonplaats: Oosterbeek

Contact: 

isabella@stemproducties.com

Myra Grunning

Woonplaats: Amsterdam

Contact:

info@myragrunning.nl

Ben je onzeker over een klus? De voiceover-regisseur helpt je!

Je hóeft niet altijd alles alleen te doen. 

Soms heb je nou eenmaal een klus waar je wel wat hulp bij kunt gebruiken. Stap over je ego heen en vráág die hulp. Voiceover-regisseur Jolanda Bayens zorgt er samen met jou voor dat jij die belangrijke opdracht perfect inspreekt. En dit kan gewoon op afstand met behulp van Skype of SessionLink Pro. 

Samen bespreken jullie met de klant wat de bedoeling is en de wensen zijn en bekijken jullie de tekst. Soms vindt de klant het fijn om ook online bij de sessie aanwezig te zijn, maar dat hoeft niet.  Vervolgens gaan jullie aan de slag en krijg je regie-aanwijzingen. Dit zorgt voor een goed resultaat én een goed gevoel!

Kijk hier voor meer informatie over het boeken van online regisseur Jolanda Bayens

Je kunt Jolanda ook boeken voor een (al dan niet online) privéles. Want ook een professional heeft af en toe wat aanwijzingen en ondersteuning nodig. En natuurlijk wil je voorkomen dat er een 'toontje' in jouw performance ontstaat, waardoor alles wat je inspreekt hetzelfde gaat klinken. 

Schroom niet en neem gewoon contact op: info@jolandabayens.nl